Blog

Zo vul je je stedentrip naar Edinburgh in

Zo vul je je stedentrip naar Edinburgh in

Wanneer je op vakantie naar het mooie Edinburgh wilt gaan, dan heb je allerlei verschillende mogelijkheden. Het is vooral leuk om een stedentrip te ondernemen. Dan is het wel slim om op voorhand alvast voor een deel te bepalen wat je allemaal wilt gaan doen. Je kan namelijk van alles zien en beleven. De spoken bij Edinburgh Castle moet je bijvoorbeeld ontdekken. Al zijn er ook andere leuke dingen die je zeker moet gaan zien. Daarom is het slim om daar eens wat meer in te duiken met dit artikel.

Wat kan je allemaal doen?

Wanneer je kiest voor op het laatste moment naar Edinburgh vliegen, dan zijn er veel mogelijkheden. Je kan er dan goed aan doen om snel nog wat informatie te verzamelen over wat er allemaal mogelijk is in deze stad. Zo kan je bijvoorbeeld een leuke tour maken op de fiets of te voet. Zo kan je de stad heel gemakkelijk ontdekken en heb je alles gezien wat de stad de moeite waard maakt. Daarbij is het vooral ook belangrijk om buiten het centrum te kijken naar wat er allemaal te doen is. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk naar zee.

Hulp van de specialisten

Edinburgh staat erom bekend dat het veel geheimen bewaard. Dat komt bijvoorbeeld doordat een deel van het leven zich ook ondergronds afspeelt. Dat maakt het dus ook meer dan de moeite waard om eerst eens aan de echte kenners te vragen waar je nu precies allemaal moet zijn. Dat je pas last minute hebt besloten hiernaartoe te gaan, doet daar natuurlijk niets aan af. Het is juist leuk om ineens naar een stad te gaan en dan te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Een goed idee is het dan om het nodige in kaart te brengen.

Enkele leuke extra tips

Het is leuk om een dag uit te trekken om gewoon zelf de stad eens te ontdekken. De vele steegjes in de stad maken het de moeite waard om lekker rond te wandelen en gewoon te bekijken waar je terechtkomt. De kans is groot dat er dan ook een kasteel op je pad ligt. Daarnaast is het natuurlijk zo dat er veel pubs in de stad te vinden zijn. Daar kan je whisky drinken zoals dat nergens anders op de wereld kan. Het is dus ook zeker een aanrader om dit onderdeel van je trip te maken.

Wat is verder nog belangrijk?

Wanneer je ervoor kiest om lekker naar Edinburgh te gaan, dan is het wel belangrijk dat je zorgt voor de Schotse Pond. In dit land hebben ze namelijk geen euro’s. Veel mensen denken dat je gewoon met de Britse Pond ka betalen, maar dat is dus niet het geval. Al verschilt de waarde bijna niet. Het is daarnaast ook belangrijk om te weten dat er met andere stekkers wordt gewerkt. Type G is wat je nodig hebt. Alle reden om dit dus op tijd te regelen. Zo kan je er echt zeker van zijn dat het een leuke tijd wordt in deze stad.

Je houd misschien ook van..