Blog

What to know? Wonen in Spanje!

What to know Wonen in Spanje!

Misschien is het na jouw middelbare school al wel de perfecte tijd om een half jaar in Spanje te gaan wonen, vertrek je omdat jouw minor in Valencia of Barcelona gevolgd kan worden of heb je op je veertigste wel de beslissing genomen om tijdens een sabbatical naar één van de Spaanse steden te vertrekken en de Spaanse cultuur en taal jouw eigen te maken. Op welke leeftijd je ook naar Spanje vertrekt, wij juichen het in grote mate toe; het land en de cultuur zijn namelijk te gek! Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je naar het land verhuist. Wij geven je graag een aantal tips voor- en tijdens jouw periode in Spanje. 

Investeer tijd in Spaanse lessen op voorhand!

Hoewel menig Nederlander naar het prachtige Spaanse land vertrekt om een tijd te gaan werken in Spanje of om op vakantie te gaan en je er dus wellicht van uit zou gaan dat de meeste Spanjaarden een aardig woordje Engels spreken, is niets minder waar. Tuurlijk, in de grote steden (Valencia, Barcelona, etc…) kan je je goed uit de voeten maken met de Engelse taal maar ga je buiten deze steden, dan wordt dat al een stuk lastiger! Onze tip is daarom dan ook om van tevoren de Spaanse taal goed onder de knie te krijgen, of in ieder geval de basis hiervan. Dit kan natuurlijk via lessen in Nederland, maar er zijn ook bepaalde apps die jou een goed eindje op weg kunnen helpen!

In de grote steden: regel een fiets

In de grote steden regel een fiets

De grote steden kunnen wellicht overweldigend overkomen; het bruist er van de mensen en het verkeer is eindeloos. Daarom onze tip; regel dat je een fiets in handen krijgt wanneer je jouw intrek in één van de Spaanse wereldsteden doet. Voornamelijk omdat het verkeer zo nu en dan een tijdje stil kan komen te staan; wanneer je dan afhankelijk bent van een taxi (en prijzen van dien) komt dat natuurlijk niet lekker uit. Met jouw eigen fiets kan je gaan en staan waar je wil, leer je snel binnen- en tussendoor weggetjes kennen en ben je binnen een mum van tijd op plek van bestelling; zeker aanschaffen dus!

Sluit je aan bij een sportclub

Buiten het feit dat sporten natuurlijk ontzettend goed is voor je conditie, fysieke- en mentale gezondheid, is er nog een reden dat je je zeker zou moeten aansluiten bij een (inter)nationale sportclub; nieuwe mensen leren kennen! Sporten is één van de makkelijkste manieren om aansluiting te vinden bij anderen; je deelt immers al dezelfde interesse. Een hockeyteam, tennisvereniging of sportschool… inschrijven maar!

Je houd misschien ook van..