Blog

Vietnam 2021: top 5 bezienswaardigheden

halong bay

Vietnam is begin 2021 volledig afgesloten voor toeristen, maar de hoop groeit dat je in de loop van 2021 opnieuw naar dit land zal kunnen reizen. Een reis naar Vietnam moet je goed voorbereiden. Met de nodige inentingen en een visum Vietnam ontdekken: maak deze droom waar! Kruis alvast deze top vijf van bezienswaardigheden aan. Check ook regelmatig het actuele reisadvies over reizen naar Vietnam via het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

1. Ha Giang

Ha Giang is zondermeer een van de mooiste streken van Vietnam. Dit ongerepte natuurgebied lijkt van een andere wereld. Je ontdekt er groene heuvels, bergen en dalen en adembenemende vergezichten. De plaats is niet zo gemakkelijk te bereiken, maar is daardoor ook ongerept en divers. Je ontdekt de bergen langs diverse kronkelende paden en wegen.

2. Halong Bay

Een boottocht door Halong Bay is een ervaring die je nooit vergeet. Je ontdekt er het plaatselijke karstgebergte terwijl je er tussen vaart. Halong Bay staat op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO. Om een goed zicht te krijgen op de baai en de diverse vergezichten boek je best een tweedaagse cruise met een overnachting.

3. Hanoi

De iconische stad Hanoi heeft lange tijd het imago van oorlogsgebied met zich meegedragen. Tegenwoordig is het echter een vredelievende en bruisende metropool waar je geniet van culinaire en culturele ervaringen. Je komt ogen te kort om alle musea te bezichtigen en kunt heerlijk ronddwalen in het kronkelende netwerk van kleine straatjes in bepaalde wijken. Bezoek zeker ook enkele tempels en de historische citadel.

4. Sapa

Een bezoek aan Vietnam is niet volledig zonder een trip naar Sapa. Deze streek in het noordwesten van Vietnam valt op door zijn glooiende hellingen die bebouwd zijn met rijstterrassen. Sapa is een rustig dorp en het is de ideale uitvalsbasis voor natuurwandelingen en een kennismaking met de landelijke cultuur van Vietnam.

5. Phong Nha

Phong Nha is een nationaal park in Vietnam dat je niet mag missen. Je ontdekt er het regenwoud dat doorkruist wordt door bergrivieren en dalen. Hang Son Doong is de grootste grot ter wereld. Daarnaast geniet je in dit gebied ook van avontuurlijke trekkings en ziplining. Kajakken kan vanaf de zogenaamde Dark Cave (de Hang Toi). Wil je al backpackend door de regio trekken, dan vind je hier informatie over Phong Nha.

Visum Vietnam aanvragen? Dat doe je online!

Op dit moment is het aangeraden enkel te reizen naar Vietnam als je zeker bent dat je er wordt toegelaten. De Vietnamese autoriteiten weigeren bijna alle reizigers toegang. En als je al wordt toegelaten, dan moet je 14 dagen in verplichte gecontroleerde quarantaine. Er is hoop dat de situatie in 2021 terug verbetert. Reisagenten bieden opnieuw reizen en trips naar Vietnam aan. Je kunt dus zeker al je reis voorbereiden en beginnen dromen van een nieuwe exotische reis. Visum Vietnam aanvragen? Check hoe je dit doet op E-visums.nl.

Met digitaal visum Vietnam bereizen in 2021?!

Een visum is een officieel document waarmee je de toestemming krijgt om naar een land te reizen en er te verblijven. Met het gepaste visum Vietnam ontdekken, is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Je kunt nu gemakkelijk, vlot en goedkoop een digitaal e-visum aanvragen op E-visums.nl. Je vult het aanvraagformulier online en in het Nederlands in en betaalt met Bancontact of iDeal. Daarna neemt E-visums je aanvraag in behandeling. De medewerkers van deze dienst zorgen ervoor dat je je visum zo snel mogelijk ontvangt. Daarnaast kun je de organisatie steeds per mail of telefonisch contacteren voor meer informatie of over de status van je aanvraag. Met je digitaal visum Vietnam ontdekken, let’s do it in 2021!

Je houd misschien ook van..