Blog

Op cruise vakantie in Oman; een onvergetelijke ervaring

Oman

Vakanties naar het Arabische land Oman draaien om zonverwarmde stranden, bergpaden, oude ommuurde steden én oceaanavonturen. En een van de beste en meest bijzondere manieren om het land te ontdekken, is tijdens het maken van een heuse cruise.

Vaar in alle comfort naar de havenstad Salalah in het zuiden van Oman, naar Khasab in het noorden, of naar Port Sultan Qaboos aan de noordoostkust.

Er worden tal van cruises naar en in Oman aangeboden door verschillende organisaties. Lijkt het je ook wel wat om alle pracht en praal van dit unieke land vanaf het water te bekijken? Lees dan snel verder en ontdek wat een cruise in Oman precies inhoudt.

Avontuurlijke cruises in Oman

Cruises in Oman nemen gasten mee op excursies vol avontuur, verkenning en traditionele ervaringen. De Omani’s hebben een sterke historische band met de kust en het oceaanleven, aangezien ze al sinds mensenheugenis zeevarenden en handelaren zijn.

Dit unieke land, weggestopt aan het oostelijke uiteinde van het Arabische schiereiland, biedt een prachtig natuurlijk landschap, boordevol verschillende soorten wilde dieren, zowel boven als onder water.

Dankzij de strategische ligging langs de Perzische Golf kunnen reisliefhebbers tijdens een cruise tevens genieten van verschillende land- en watersporten, zoals wandelen, erfgoedtours, vissen, snorkelen en duiken.

Geniet van het onderwaterleven vanaf comfortabele cruiseschepen

Ga je een Oman cruise boeken? Dan staat je een wondere wereld te wachten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, namelijk dat Oman een extreem warm land is met dorre woestijnen, zijn er dramatische fjorden te vinden waar je doorheen kunt varen, terwijl je de natuur en het onderwaterleven kunt verkennen.

Tijdens de zuidwestelijke moesson ervaart Oman een krachtig weersysteem dat bekend staat als het Khareef-seizoen. Rond deze tijd veranderen de doorgaans dorre landschappen op magische wijze in levendig groen, dat zich over het land uitstrekt.

In de zomer worden daarnaast enorme hoeveelheden koud water uit de diepten van de Arabische zee opgezogen. Dit brengt rijke voedingsstoffen naar de regio, waardoor het de thuisbasis is van een aantal van de meest unieke zeedieren. En jij kunt deze vanaf het water aanschouwen!

De beste gebieden om tijdens een cruise in Oman te bezoeken

Avontuurlijke cruises die door Oman en de omliggende gebieden, onthullen uitgestrekte stranden, paleizen, oude ruïnes en prachtige fjorden.

Of je nu geïnteresseerd bent in het leren kennen van de rijke historische elementen van de regio of het verkennen van de natuur op het land en onder water: aan boord van een cruiseschip komen alle aspecten van Oman aan bod. Een aantal van de meest unieke gebieden om te bezoeken zijn:

  • Muscat
  • Natuurreservaat Daymaniyat-eilanden
  • Al Suwaiq – Sawadi Sands
  • Al Ain – de oasestad in de VAE
  • De natuurlijke rotspoel bij Sohar
  • Het schiereiland Musandam

Lees ook: Budgetproof de vakantie doorkomen? Dat doe je zo!

De beste periode om te cruisen in Oman

De beste tijd om Oman te bezoeken tijdens een cruisevakantie is van oktober tot mei. De zee is tijdens deze periode rustiger en het weer is aangenaam, op een aantal mogelijke buien in januari en februari na.

Sommige duikers en liefhebbers van wateractiviteiten zijn echter van mening dat begin tot half maart de beste tijd is om Oman te bezoeken, vanwege de perfecte temperaturen en het weinig aantal toeristen.

Oman biedt duikers en snorkelaars in september en oktober bovendien de kans om met walvishaaien te zwemmen.

Staat het bezoeken van Oman op jouw bucketlist? Overweeg dan absoluut om dit prachtland te verkennen tijdens een cruise. Dit is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

Je houd misschien ook van..