Blog

Madeira: het wandelparadijs op aarde

Madeira: het wandelparadijs op aarde

Jouw keuze voor je komende vakantie is gemaakt: je gaat op wandelvakantie. Een goede keuze! Niet alleen is het hartstikke gezond om de benen op deze manier te strekken, het is ook nog eens de perfecte wijze om een land écht te leren kennen. Als jij deze vakantie optimaal wil beleven, stellen we je graag voor aan een eiland waarop je niets anders wil dan wandelen: Madeira, Portugal. We stellen je voor aan de plekken op dit eiland die jij gezien moet hebben!

Pico de Arieiro -> Pico Ruivo

We beginnen gelijk met de meest populaire wandelroute van het eiland, namelijk de wandelroute tussen de twee hoogste punten van het eiland. Het enige nadeel van deze wandelroute is dat je hier vaak omringt bent met andere wandelaars, maar dit is om alle goede redenen. Deze wandelroute introduceert je namelijk aan adembenemende uitzichten. Je wandelt vrijwel de hele tijd boven de wolken, waardoor je enkel een blauwe licht ziet met de mooiste bergtoppen. De wandelroute zelf ligt er uitstekend bij, maar toch raden we je aan wel een goed paar wandelschoenen mee te nemen. Het beste aan de wandelroute: ben je klaar, dan eindig je bij een restaurant, waardoor je jezelf gelijk kunt belonen met een lekkere hap.

Funchal

Madeira is misschien niet het grootste eiland dat je ooit gezien hebt, toch is het het thuis van één van de grootste steden die Portugal te bieden heeft: Funchal. Deze stad staat bekend om verschillende dingen: zo is dit het thuis van Ronaldo, maar is het ook gewoon een gezellige stad vol leuke winkels en restaurantjes. Funchal bewijst dat een wandelvakantie niet altijd door wilde natuur hoeft te gaan en dat je ook in een stad een leuke wandeltocht kunt maken. Wil je toch een stukje natuur meepakken, dan raden we de botanische tuinen aan die net buiten de stad gevestigd zijn.

Watervallen

Watervallen

Natuurverschijnselen zijn er in veel verschillende vormen; op Madeira vind je ze allemaal. Zo ook watervallen! Sterker nog: op Madeira ligt een wandelroute speciaal ontworpen om zo veel mogelijk watervallen te zien. Net als de route van de Pico Ruivo is dit wel een populaire wandelroute, waardoor je omringt kan zijn door toeristen die hetzelfde doel hebben als jij. Bonus: wanneer je uitgewandeld bent, raden we aan om naar Ponta Do Sol te rijden, aangezien hier een waterval bestaat waar je met de auto onderdoor rijdt. Moeder natuurs eigen carwash!

Wat heb je nodig?

De hierboven benoemde activiteiten zijn slechts voorbeelden van wat je kunt doen op Madeira – in werkelijkheid is er nog veel meer te doen! Lees je dus goed in en zorg ervoor dat je ook over de juiste materialen beschikt om deze vakantie succesvol te maken. Zo kan zonnebrand niet ontbreken, maar zijn de juiste wandelschoenen ook een must. Bezoek een online outdoor shop en bestel de jouwe gelijk!

Je houd misschien ook van..