Blog

De Veluwe: de parel van Nederlands

De Veluwe de parel van Nederlands

De wereld zit vol prachtige plekken, die jij als fanatieke reiziger maar wat graag wil ontdekken. Hiervoor stap je regelmatig het vliegtuig in, maar in deze blog vertellen we je dat dit niet per sé nodig is! Nederland zit namelijk ook boordevol prachtige plekken: heb jij de Veluwe al op je lijstje staan? In deze blog introduceren we je aan deze plek, door drie activiteiten te benoemen die jij hier kunt ondernemen. Laat je inspireren!

1. Een fietstocht

We beginnen met de meest voor de hand liggende optie: wanneer je op de Veluwe bent, is er niets zo fijn als de fiets te pakken en de middag op je tweewieler te besteden. De Veluwe beschikt namelijk over enorm veel mooie natuur, vol met prachtige bossen en wilde bossen. Met wat geluk zie je ook nog eens mooie dieren voorbijkomen, zoals herten, egels of zelfs wolven. Het fijne aan de Veluwe is dat er overal fietspaden zijn, waardoor jij je urenlang kunt verwonderen. Onderweg stop je om te eten bij één van de knusse restaurants die je hier vindt, zoals een pannenkoekenrestaurant of een lekkere hap Chinees.

2. Kröller-Müller museum

Ben jij een echte kunstliefhebber, dan is dit vast niet de eerste keer dat je van dit museum afhoort. Het Kröller-Müller museum is namelijk één van de meest unieke musea die Nederland te bieden heeft. Niet alleen vind je hier prachtige kunst van verschillende grote kunstenaren, ook biedt dit museum een unieke tentoonstelling buiten. Het museum heeft namelijk niet alleen een grote voorstelling binnen, het beschikt ook over een groot park, waar je zowel van kunst geniet, als van de Veluwe. Wanneer je toch in de buurt bent, is dit eigenlijk een must, omdat het een dag creëert die jij nooit meer zult vergeten.

3. Dolfinarium

Ben jij met de kinderen op pad, dan is het ook leuk om een activiteit te verzinnen waar zij veel plezier aan zullen beleven. Het liefst is dit een activiteit waar ook jij je zult vermaken, dus is het Dolfinarium in Harderwijk een perfecte optie. Harderwijk is één van de grootste steden die je in de Veluwe vindt, maar het staat niet per sé bekend om zijn formaat. Het Dolfinarium is een gigantisch aquarium dat het hele jaar is te bezoeken. Je kinderen kijken hier hun ogen uit, aangezien ze voor worden gesteld aan veel verschillende vissoorten met spectaculaire shows en leuk vermaak.

Overnachting

Overnachting

Met grote steden als Apeldoorn, Arnhem en Harderwijk aanwezig op de Veluwe, is het logisch om hier te zoeken voor een overnachting. Toch raden wij wat anders aan: een hotel op de Veluwe moet namelijk omringt zijn door prachtige natuur! Hierdoor beleef jij deze prachtige streek in Nederland op z’n best. Ga gelijk op zoek naar jouw hotel in de natuur!

Je houd misschien ook van..