Blog

Dagje Rotterdam: 7 Leuke uitjes

Dagje Rotterdam

Rotterdam is misschien wel de vreemdste stad van Nederland: “You love it or you hate it.” Met een bijna onnederlandse skyline vol hoogbouw, een nagenoeg platgebombardeerd centrum, één van de grootste havens ter wereld en een mengelmoes aan culturen past Rotterdam niet in het beeld van de typisch Nederlandse stad. In dit artikel vertellen we over de leukste uitjes in Rotterdam en de mooiste bezienswaardigheden. Ben jij klaar om de trekpleisters van Rotterdam te ontdekken?

1. Dineren in Hotel New-York op de Kop van Zuid

Vroeger was dit hotel op de Kop van Zuid het hoofdkwartier van de Holland Amerika Lijn. Hier kwamen duizenden mensen, die een nieuw leven in Amerika wilden beginnen. Tegenwoordig kun je in dit historische pand heerlijk eten en is het één van de leukste culinaire uitjes in Rotterdam. Zowel van binnen als van buiten herinnert Hotel New-York aan de roemruchte historie: je voelt de nostalgie en vanaf je tafeltje kijk je uit over de Rijnhaven. Het eten in het hedendaagse Hotel New-York is van verbluffende kwaliteit: van heerlijke biefstuk tot prima vegetarische gerechten. Op zoek naar een gezellig vriendinnen uitje in Rotterdam? Reserveer dan een High Tea met lekkere zoete en hartige hapjes en natuurlijk heel veel verschillende thee, alles mooi gepresenteerd en vers. In de zomer heeft Hotel New-York bovendien een fijn zonneterras. Vanaf de Kop van Zuid reis je per gele watertaxi in een mum van tijd naar meerdere bezienswaardigheden in Rotterdam, zoals het Wereldmuseum en de Oude Haven.

2. Uitje naar het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam

Wie van fotografie, kunst en actualiteit houdt, is helemaal op z’n plek in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Niet alleen vertelt het fotomuseum het verhaal van de ontwikkeling van de Nederlandse fotografie met iconische foto’s uit de Nederlandse fotografiegeschiedenis; hedendaagse exposities verhalen ook over de levens van persfotografen en kunstenaars. Actualiteit, conflict en vrijheid worden niet geschuwd. Toegang tot het museum is gratis voor kinderen. Vanaf 17 t/m 25 jaar betaal je €7. Volwassenen vanaf 26 jaar zijn €14 kwijt voor een bezoek aan het Fotomuseum. Het Nederlands Fotomuseum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. Je brengt hier eenvoudig een middag door.

3. Culinair uitje in de Markthal van Rotterdam

De Markthal vlakbij Rotterdam Blaak leent zich perfect voor een culinair uitstapje in Rotterdam. De toeristische trekpleister werd in 2014 geopend door Koningin Maxima en maakt voor een gezellig dagje uit in de wereldstad. Het moderne gebouw huist niet alleen een markthal met meer dan 100 verskramen, foodstores en restaurants, maar ook tientallen appartementen. Op het plafond van de Markthal prijkt een kunstwerk van Iris Roskam en Arno Coenen, waardoor je meteen de grootsheid van dit bijzondere bouwwerk voelt. Wil je een dagje uit in Rotterdam? Breng dan zeker een bezoekje aan de markthal, waar je zowel prima kunt (food)shoppen, proeven als eten. Drink een heerlijk glas wijn in de stand-up tapasbar, laaf je aan eindeloze variaties sushi of haal een warme stroopwafel. De markthal is niet alleen een lust voor het oog, maar zeker ook voor de tong!

4. Beleef de kubuswoningen

De kubuswoningen tegenover de Markthal zijn misschien wel de vreemdste bezienswaardigheden van Rotterdam. De één vindt ze spuuglelijk, de ander is onder de indruk van de architectonische vindingrijkheid. Al bijna 40 jaar maken de kubuswoningen deel uit van het straatbeeld. ‘Kun je er echt in wonen?’, vraagt menig voorbijganger zich af. In de Kijk Kubus Museumwoning ontdek je het voor jezelf! Volwassenen betalen €3 voor dit bijzondere uitje in Rotterdam, 65+ers €2 en kinderen €1,50. Je kunt de speciaal ingerichte kubuswoning dagelijks bewonderen tussen 11:00 uur en 17:00 uur. Architect Piet Blom ontwierp de bijzonder gevormde woningen, waar bewoners inmiddels al tientallen jaren van genieten. Qua inrichting is er wel de nodige creativiteit nodig om alles een plekje te geven, maar het uitzicht is subliem! De Kijk Kubus is ook een leuk dagje weg in Rotterdam met de kinderen.

5. LantarenVenster Filmhuis op de Wilhelminapier

LantarenVenster is een filmhuis en theater op de Wilhelminapier en een perfect dagje weg in Rotterdam bij slecht weer. Hier geniet je van ArtHouse films en kleinschalige optredens, die je nog lang bij zullen blijven. Door de aanschaf van een strippenkaart is het regelmatig bijwonen van voorstellingen bovendien betaalbaar. Dit uitje in Rotterdam is niet alleen een aanrader vanwege haar culturele aantrekkingskracht, maar ook vanwege de locatie. Vanuit de foyer kijk je uit op de wereldberoemde Rotterdamse haven, waar werkelijk op ieder moment van de dag wat te zien is. Je kunt in LantarenVenster ook prima eten en genieten van een speciaalbiertje of wijntje.

6. Logeren in de Euromast

Ben je echt op zoek naar een bijzonder uitje in Rotterdam? Logeren in de Euromast op 100 meter hoogte is het romantische dagje weg in Rotterdam. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen de tv-toren simpelweg te bezoeken en te genieten van een 360 graden uitzicht over de Rotterdamse haven, het centrum en de ongeëvenaarde skyline. Vooral rond zonsopkomst en zonsondergang is het panorama indrukwekkend, maar op heldere dagen is het sowieso genieten op de Euromast. Van woensdag tot en met zondag is de Euromast van 10:00 tot 22:00 geopend voor publiek. Een bezoekje aan de Euromast kost €12,50 per volwassene, €11 voor 65+ers en €9 voor kinderen. Online krijgt iedereen een euro korting. Ben je een echte durval en op zoek naar een actief uitje in Rotterdam? Van mei tot en met september kun je abseilen vanuit de Euromast. Ben jij klaar voor de uitdaging?

euromast rotterdam

7. De Kralingse Plas

Heb je de meeste bezienswaardigheden van Rotterdam centrum inmiddels gezien? Ben je eraan toe de omgeving van Rotterdam te verkennen en je even in een rustigere omgeving te wanen? De Kralingse Plas in het stadsdeel Kralingen is de perfecte plek voor een lekkere kop koffie, een goede wandeling of een tochtje over het water. Wandel door het Kralingse Bos, zon aan de oevers van het meer en nuttig een voortreffelijke Indonesische maaltijd bij Minang Kabau. Je kunt een mooie rondwandeling maken met uitzicht op de Rotterdamse skyline over de steigers langs de Kralingse Plas.

Je houd misschien ook van..