Blog

Dagje Eindhoven: 7 Leuke uitjes

Dagje Eindhoven uitjes

Eindhoven en innovatie gaan hand in hand: de thuisstad van de Technische Universiteit Eindhoven en Philips staat bekend om design en technologie. Belangrijke Eindhoven bezienswaardigheden zijn bovendien de vele parken in de stad. Ook winkelliefhebbers zullen genieten van een dagje weg in Eindhoven: de Oost-Brabants plaats heeft meer dan genoeg winkels en restaurant om je een zaterdag te vermaken. Tijdens een uitje in Eindhoven bezoek je Van Abbemuseum, het Philips Museum of het DAF museum. In dit artikel lees je over leuke Eindhoven uitjes van Strijp S tot het Prehistorisch dorp. Reis jij binnenkort af naar de winkelstad van Zuid-Nederland?

1. Uitje in Eindhoven naar het Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is één van de bekendste bezienswaardigheden van Eindhoven. Ben je een liefhebber van moderne kunst en staat er een uitje naar Eindhoven op de planning? Dan mag je een bezoek aan het Van Abbemuseum beslist niet overslaan. Van Abbe is een walhalla van hedendaagse kunst met een grote vaste collectie, maar ook regelmatig wisselende tentoonstellingen. Volwassen betalen €13 entree, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. Bovendien is Van Abbe uitgerust met een mooie museumwinkel en een fijn café, waar je een kopje koffie drinkt of geniet van een lichte lunch.

2. Innovatie in het Philips Museum

Ben jij benieuwd hoe Philips zich heeft ontpopt tot wereldspeler op de markt van innovatie en technologie? In het Philips Museum krijg je een inkijkje in de geschiedenis, het heden en de toekomst van het bedrijf. Ook ervaar je op een bijzondere manier hoe moderne technieken jouw leven veranderen: interactieve beeldschermen spelen namelijk in op jouw acties en laten bovendien zien hoe technologie een verschil maakt op gebieden als duurzaamheid en gezondheidszorg. Tijdens een dagje weg in Eindhoven kun je een rondleiding boeken door een bevlogen gids, die je meeneemt in het verhaal van Philips. Het Philips Museum is ook een leuk kinderuitje in Eindhoven. Tijdens een speurtocht met lampjes gaan kinderen op zoek naar verborgen aanwijzingen binnen de muren van het museum. Volwassenen betalen €11 toegang. Kinderen tot 18 jaar mogen voor €6 naar binnen. Het museum is van dinsdag tot en met zondag te bezoeken tussen 11:00 – 17:00 uur.

3. Eindhoven attracties: het DAF-museum

Ben je fan van auto’s of houd je simpelweg van nostalgie? In het DAF-museum beleef je de wonderbaarlijke reis van 1928 tot nu: van een jaren 30 dorpsplein tot een prachtige verzameling DAF-personenauto’s en vrachtwagens. Tijdens een dagje weg in Eindhoven sta je versteld van het innovatieve vermogen van DAF en besteed je eenvoudig enkele uren aan deze mooie Eindhoven attractie. Je kunt het museum op dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur bezoeken. Een toegangsticket voor volwassenen kost €11. Kinderen tot 16 jaar betalen slechts €5 om een kijkje te nemen bij de verschillende DAF-modellen.

4. Het industriële Strijp-S

Op zoek naar bijzondere bezienswaardigheden in Eindhoven? Strijp-S is een industriële buurt op het voormalig bedrijventerrein van Philips. Inmiddels is het een levendige woonwijk met een rauw randje, die zich ook snel ontwikkeld op het gebied van kunst en cultuur. Zo bezoek je de MU Kunstruimte of geniet je van een film in de Plaza Futuro. Pas sinds 2012 wordt Strijp-S permanent bewoond, maar in slechts een paar jaar is de wijk uitgegroeid tot een bekende evenementenlocatie en een voorloper op het gebied van LED-verlichting. Een wandeling door Strijp-S leidt je langs veel Eindhoven bezienswaardigheden, zoals het voormalig ketelhuis van Philips, het Space-S bouwproject en het NatLab. Juist de diversiteit en herinrichting van de buurt maakt Strijp-S een leuk uitje in Eindhoven. Je komt genoeg horecagelegenheden tegen om tussendoor de voeten even te laten rusten en te genieten van een hapje en een drankje.

5. Tijdreizen in het Prehistorisch Dorp

Zou jij in een tijdmachine willen stappen om te ontdekken hoe het leven er duizenden jaren geleden uit zag? Tijdens een uitstapje Eindhoven in het Prehistorisch Dorp beleef je de prehistorie tot de middeleeuwen. Benieuwd naar hoe mensen leefden? In het Prehistorisch Dorp zie je het verleden door de ogen van bevlogen vrijwilligers in hét toonaangevende openluchtmuseum van Noord-Brabant. Een uitje Eindhoven naar het Prehistorisch Dorp is zowel leuk voor kinderen als voor volwassenen. Vanwege het Nederlandse klimaat is het museum ‘s winters gesloten, maar vanaf de lente kun je met het hele gezin genieten van geschiedenis, die tot leven komt. Je betaalt €11,50. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen. Aan het marktplein, bij Herberg Den Bonten Os, kun je een rustmomentje plannen tijdens je bezoek.

6. Stadswandeling langs de bezienswaardigheden van Eindhoven

Eindhoven is een stad met vele gezichten en juist daarom is een stadswandeling de ideale manier om Eindhoven te verkennen tijdens een dagje weg. Bekijk de graffitikunst in de Berenkuil, die elk jaar tijdens festival ‘Step in the Arena’ wordt overgespoten. Verbaas je in de Silly Walks tunnel over de vele streetart en bezoek de Magic Garden vlakbij het centrum van Eindhoven. Er zijn genoeg mogelijkheden om zelf een stadswandeling door Eindhoven te maken met behulp van een uitgezette route, Google Maps of een kaartje van de VVV. Toch kun je er ook voor kiezen Eindhoven te verkennen onder leiding van een professionele stadsgids. Dit is een prima optie, wanneer je buiten de gebaande paden wilt treden of geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de stad. Een stadswandeling Eindhoven is goed te combineren met één van de andere uitjes.

7. Winkelen in het winkelparadijs van Zuid-Nederland

Eindhoven staat bekend als ‘de winkelstad van Zuid-Nederland’ en dat is niet voor niets. De winkels in het centrum van de stad zijn dagelijks geopend en bijna allemaal eenvoudig te voet bereikbaar. Winkelliefhebbers kunnnen hun hart ophalen bij zowel de grote ketens, als de vintagestores. Tijdens een dagje weg in Eindhoven kun je prima slagen in de verschillende platenzaken en hobbywinkels van de stad, maar ook voor Dutch Design, merkkleding en kringloopartikelen kun je goed in Eindhoven terecht.

Je houd misschien ook van..