Blog

Dagje Den Haag: 7 Leuke uitjes

Dagje Den Haag uitjes

Den Haag is met ruim een half miljoen inwoners de derde stad van Nederland. Geen wonder dus dat er genoeg te beleven valt in het Zuid-Hollandse ‘s Gravenhage. Den Haag is de stad van bestuur en justitie; de stad van de Oranjes en de Hagenezen. Op een steenworp afstand ligt Scheveningen, het Noordzee strand en de beroemde pier. Genoeg mogelijkheden om leuke uitjes in Den Haag te plannen dus! In dit artikel lees je over de belangrijkste Den Haag bezienswaardigheden, gezellige kinderuitjes en originele tips voor een dagje weg.

1. Dagje uit in Den Haag naar Escher in het Paleis

M.C. Escher is een bekende kunstenaar uit de 20e eeuw en in het Paleis aan de Lange Voorhout maak je kennis met zijn bijzondere werk. Escher inspireerde met zijn bijzondere vlakvullingen, grafieken en tekeningen die moeiteloos in elkaar passen. Je kunt Escher in het Paleis dinsdag tot en met zondag bezoeken tussen 11:00 – 17:00 uur. De reguliere toegangsprijs bedraagt €11. Jongeren, kinderen en studenten krijgen korting. In het museum worden sporadisch ook speciale kinder- en familieworkshops gehouden, waarbij kinderen en volwassenen zelf aan de slag mogen met vlakvulling. Kun je van een vis een vogel maken? Wat doet kleur met jouw tekening? Een familieworkshop maakt tot een leuk kinderuitje in Den Haag. Escher in het Paleis is één van de bezienswaardigheden in Den Haag, die je als kunstliefhebber niet mag overslaan.

2. Museon- Omniversum als educatief uitje Den Haag

Ben jij een fan van cultuur en wetenschap? Wil jij alles weten over oude beschavingen, dinosauriërs en fossielen? In het Museon-Omniversum vertellen wisselende tentoonstellingen het verhaal van onze diverse aarde. Een bezoek aan het Museon- Omniversum is een leuk kinderuitje in Den Haag, maar zeker ook de moeite waard voor volwassen. In het Omniversum komt onze wereld tot leven op beeld: in deze prachtige grootbeeld bioscoop waan je je bijna in een film. De hele week door kun je het Museon bezoeken tussen 10:30 uur en 17:00 uur. Films draaien doorgaans tot 20:00 uur. Je betaalt €16,50 voor dit bijzondere uitje in Den Haag, inclusief één grootbeeldfilm. Kinderen krijgen korting, waardoor een uitstapje Museon ook met het hele gezin goed betaalbaar blijft.

3. De wonderenwereld van Madurodam

Madurodam is eenvoudig vanuit het centrum van Den Haag te bereiken met de tram of auto. Madurodam is een miniatuur wereld waarin je alles terugvindt, dat ons kleine landje groot maakt. Bekijk Nederland van boven, maar neem ook zelf deel aan heden en verleden: Kun jij het havenverkeer regelen? Hoe ging het eraan toe in Nieuw-Amsterdam in de 17e eeuw? Kun jij alle ingezetenen van het Koninklijk huis vinden tijdens een dagje Madurodam in Den Haag? De vele attracties, interactieve shows en uitdagingen maken Madurodam tot een leuk kinderuitje Den Haag. Ook vrienden en stelletjes kunnen zich hier prima een dag vermaken. Door de nabijheid van Den Haag centrum en Scheveningen, is een bezoek aan Madurodam goed te combineren met een middagje strand of een etentje in de Binnenstad. Madurodam is dagelijks geopend van 10:00 -17:00 uur. Tickets koop je online of aan de kassa vanaf €17.

4. Scheveningen en het Noordzeestrand

Ben je op zoek naar uitjes in de omgeving van Den Haag? Even de stad ontvluchten, maar toch ook dichtbij blijven? Met de tram of zelfs te voet bereik je vanuit het centrum van Den Haag het prachtige vissersdorp Scheveningen met misschien wel het bekendste strand van Nederland! Scheveningen is beslist één van de bekendste Den Haag bezienswaardigheden, al is het eigenlijk een op zichzelf staand dorp. Kom jij uitwaaien op het brede zandstrand, surfen, een Nieuwjaarsduik nemen of haring happen? Een dagje uit in Scheveningen vormt een leuke combinatie met een familie uitje Den Haag of een bezoek aan één van de vele musea in de stad. Scheveningen is ook een fijne plek om een hotelletje te boeken als uitvalsbasis voor een weekendje Den Haag.

5. Bezoek het Binnenhof

Ben jij benieuwd naar ‘het centrum van de macht’ in Nederland? De plek waar al eeuwenlang belangrijke beslissingen worden genomen? Tijdens een bezoek aan het Binnenhof kom je meer te weten over ‘luistervinken’, de historie van de Haagse politiek en zie je met eigen ogen de Eerste en Tweede Kamer. Ook behoort een bezoekje aan de Ridderzaal tot de mogelijkheden. Je kunt online een rondleiding reserveren, maar je kunt er ook voor kiezen de geschiedenis van het Binnenhof op een andere manier te leren kennen. Tijdens een dagje Den Haag duik je in het verleden van de Nederlandse macht in het Haags Historisch Museum. Hoe ontstond het beroemde poldermodel? Wanneer kwam de emancipatie op gang? Het Haags Historisch Museum is te bezoeken van dinsdag t/m zondag tussen 10:00 – 17:00 uur. In het weekend opent het museum iets later om respectievelijk 12:00 uur. Tickets voor volwassenen kosten €15, voor kinderen €5.

6. Bekijk de bezienswaardigheden Den Haag tijdens een stadswandeling

Op www.denhaag.com krijg je gratis toegang tot meerdere stadswandelingen. Het is simpel en snel en je hoeft er niets voor te downloaden. Via Google Maps loop je themawandelingen tijdens een uitje Den Haag om de stad beter te leren kennen. Zo zie je op een actieve manier de belangrijkste Den Haag attracties en geniet je van een fijn dagje weg. Ga jij voor een Koninklijke wandeltocht, een wandeling langs de Noordzee of wil jij juist zoveel mogelijk van de Stad aan Zee zien in één dag? Er is ook een speciale kinderwandeling Den Haag uitgezet. Een stadswandeling is de ideale manier om trekpleisters als het Mauritshuis, de Gevangenpoort, het Binnenhof, Landgoed Clingendael en het Internationaal Strafhof in één dag te bekijken.

7. Het groen van Den Haag

Bij een stad denk je misschien niet meteen aan groen, maar Den Haag is juist ook een fijne plek voor een uitje in het bos. Wat dacht je van een wandeling door de Scheveningse bosjes, een fietstocht door de duinen of een uitstapje naar de Japanse tuin op Landgoed Clingendael? Ook het Haagse Bos en het Westduinpark lenen zich perfect voor een middag wandelen tijdens een uitje Den Haag.

Je houd misschien ook van..