Blog

Dagje Arnhem: 7 Leuke uitjes

Dagje uit Arnhem tips

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland en ligt aan de oevers van de Sint-Jansbeek, de Ijssel en de Nederrijn. De stad met zo’n 160 duizend inwoners vergaarde wereldwijde bekendheid tijdens Operation Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog in september 1944. In dit artikel lees je over leuke uitjes in Arnhem van het Nederlands Wijnmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo. Ook vertellen we over Arnhem bezienswaardigheden als Park Sonsbeek en het Airborne Museum.

1. Het Nederlands wijnmuseum

Ben je fan van een goed glas wijn en wil je meer leren over de geschiedenis van je favoriete drank? In het Nederlands wijnmuseum leer je tijdens een dagje Arnhem alles over wijnbouw, technologische vooruitgang en de plek van wijn in ons dagelijks leven. Je kunt het museum op zaterdagen bezoeken tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Eventueel kun je een afspraak maken om op een andere dag een kijkje te komen nemen. Je kunt ook kiezen voor een basis proeverij of luxe proeverij in combinatie met een rondleiding door het Nederlands wijnmuseum. Dit is een leuk vriendinnenuitje in Arnhem, voorafgaand aan een uitgebreid diner of ter afsluiting van een fijn dagje weg. Samen met een wijnexpert proef je verschillende wijnen met stokbrood om de smaken goed te kunnen onderscheiden. Tijdens de basisproeverij proef je drie soorten wijn, tijdens de luxe proeverij zelfs vijf in combinatie met stokbrood en kaas! Je betaalt respectievelijk €15 of €55 voor dit leuke uitje in Arnhem.

2. Uitje Arnhem naar het Nederlands Openluchtmuseum

Het museumpark van maar liefst 44 hectare neemt je mee terug in de tijd. Het Nederlands Openluchtmuseum is één van de top bezienswaardigheden van Arnhem en geschikt als uitje voor jong en oud. In het Openluchtmuseum bekijk je historische gebouwen uit heel het land, van molens en huizen tot boerderijen. Op de ambachtenwerkplaats leer je zeefdrukken, borduren, stippen en gutsen. Volwassenen betalen €9,50 voor een kaartje, kinderen vanaf 4 jaar €6,50. Vanuit de binnenstad van Arnhem bereik je het museum eenvoudig met stadsbus 3 richting Burgers’Zoo of stadsbus 8 richting Velp Ziekenhuis. Het is ook mogelijk je auto te parkeren bij het Nederlands Openluchtmuseum. Hiervoor betaal je €7 per dag.

3. Het leukste kinderuitje in Arnhem: Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is een prachtige dierentuin en een leuk uitje in Arnhem voor het hele gezin. Het koraalrifaquarium is met 8 miljoen liter water het grootste van Europa en huist een veelvoud aan bijzondere vissensoorten. Naast een prachtig oceaan ecodisplay kun je tijdens een dagje Arnhem in Burgers’ Zoo ook genieten van een mangrove en bush display. Volwassenen betalen €24,50 voor een bezoek aan de dierentuin, kinderen tot 9 jaar €22. Burgers’ Zoo is dagelijks geopend van 09:00 – 17:00 uur en gedurende de zomertijd tot 18:00 uur. Tijdens je bezoek kom je oog in oog te staan met vele bijzondere dieren van de Atlantische degenkrab en de Aziatische olifant tot de brillangoer.

4. Park Sonsbeek

Een actief uitje in Arnhem? Park Sonsbeek is één van de Arnhem bezienswaardigheden, die je zeker moet ontdekken als je van een goede wandeling houdt. Er is een prachtige tocht van 4km uitgezet over onverharde en verharde paden. Park Sonsbeek is niet alleen een groene oase, maar inmiddels ook een stukje historie in de stad. Sonsbeek als landgoed bestaat namelijk al meer dan 250 jaar. Zeker in de zomermaanden is het hier goed toeven. Je kunt hier heerlijk flaneren, picknicken of gebruik maken van de horeca voor een lekker hapje en een drankje.

park sonsbeek arnhem

5. Beleef de Slag om Arnhem in het Airborne Museum

Het was de grootste luchtlandingsoperatie in de Tweede Wereldoorlog: De Slag om Arnhem in september 1944, waarbij de geallieerden meerdere bruggen over belangrijke Nederlandse rivieren probeerden veilig te stellen. Operatie Market Garden geniet wereldwijde bekendheid, maar verliep anders dan voorzien. Airborne at the Bridge vertelt het verhaal van de gesneuvelden op de plek, waar het gebeurde. In het Airborne Hartenstein Museum in Oosterbeek leer je nog meer over de indrukwekkende geschiedenis van de Slag om Arnhem. Je betaalt €15 als volwassene, €10 als jongere en €8 als kind. Het Airborne Museum is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Een bezoek aan Airborne is ook een interessant kinderuitje in Arnhem. Kinderen kunnen een speurtocht maken rondom het museum, waarbij ze meer leren over operatie Market Garden. Ook komen er regelmatig ooggetuigen langs om uit eerste hand te vertellen over de heftige gebeurtenissen van 1944.

6. Winkelstad Arnhem

Arnhem staat bekend als winkelparadijs en is een fantastische stad om een dagje flink te gaan shoppen. Struinen door de binnenstad met vele grote ketens en kleine boetiekjes is een leuk uitje in Arnhem voor jong en oud. Onderweg is er meer dan genoeg gezellige horeca om een koffie of wijntje te drinken, uitgebreid te lunchen of een bittergarnituur te bestellen. Natuurlijk is een dagje shoppen in Arnhem prima te combineren met één van de hierboven genoemde activiteiten. Heb jij na een bezoek aan Airborne at the Bridge behoefte aan iets luchtigers? Duik dan de Arnhemse binnenstad in!

7. Stadswandeling langs mooie Arnhem bezienswaardigheden

Met de app ‘Absoluut Arnhem’ ontdek je de leukste bezienswaardigheden van Arnhem en leer je meer over de geschiedenis van de stad: van Tweede Wereldoorlog tot vestingstad, van de wederop bouw tot economisch succes. Je begint en eindigt op het Willemsplein, zo’n 200 meter van het Centraal Station van Arnhem. De stadswandeling heeft een lengte van 4,3km en is eenvoudig te volgen via de duidelijke instructies in de app. Met foto’s en beschrijvingen loodst Absoluut Arnhem je langs de trekpleisters van de stad met de nodige achtergrondinformatie. Het is een leuk uitje om Arnhem tijdens een dagje weg te leren kennen. Zeker als je nog nooit in Arnhem geweest bent, is het een fijne eerste kennismaking met de stad. Eventueel kun je de wandeling ook beginnen bij Airborne at the Bridge of in de Steenstraat nabij de Velperpoort.

Je houd misschien ook van..