Blog

Dagje Amsterdam: 7 Leuke uitjes

Dagje Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en heeft wereldwijd een imago van tolerantie, vrijheid en welvaart. Wie aan Amsterdam denkt, denkt al snel aan The Red Light District of de vele coffeeshops., maar er zijn zoveel andere leuke uitjes in Amsterdam te verzinnen! Lees meer over de bezienswaardigheden van Amsterdam, een origineel dagje uit en leuke uitjes met de kinderen in Amsterdam. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van onze hoofdstad! Wij delen onze tips van Amsterdam Lookout tot Instamuseum Upside Down en het historische Anne Frank Huis.

1. Dagje uit in het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Rijksmuseum mag natuurlijk niet in onze lijst van uitjes in Amsterdam ontbreken. Het bekendste museum van Nederland verhaalt over ruim 800 jaar vaderlandse geschiedenis en stelt werken tentoon van grootmeesters als Hals, Rembrandt en Vermeer. Kunst die typerend is geweest voor ons land, wordt met hedendaagse ogen bekeken. Het Rijksmuseum staat bekend om z’n interactieve tentoonstellingen en is daarom ook een leuk gezinsuitje in Amsterdam. Kinderen kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een speurtocht, tekenles of spelopdracht. Je beleeft de kunst met al je zintuigen en wordt bij elk bezoek weer verrast door nieuwe exposities en verhalen. Het museum is dagelijks geopend tussen 09:00 en 17:00 uur. De toegang voor kinderen is gratis. Vanaf 18 jaar betaal je €20 voor een bezoek.  Het Rijksmuseum is één van de top bezienswaardigheden in Amsterdam.

2. Amsterdam Lookout met het hele gezin

De Amsterdam Lookout is zonder twijfel een trekpleister van modern Amsterdam. Vanaf de observatietoren geniet je niet alleen van een 360 graden uitzicht, maar je kunt ook tal van activiteiten ondernemen. Wat dacht je van schommelen op Europa’s hoogste schommel, een luxe diner in de Skybar of een ritje in de achtbaan? Amsterdam Lookout is een romantisch uitje, maar ook een prima keuze als kinderuitje in Amsterdam. Je kunt het ticket kopen dat bij je past: bijvoorbeeld Lookout & Drinks, een 360 graden diner of een kaartje voor de Lookout en de VR Rollercoaster. Amsterdam Lookout is een spannend dagje Amsterdam en een unieke manier om Amsterdam bezienswaardigheden van boven te bekijken. Kinderen van 4 t/m 12 jaar krijgen korting bij het bezoeken van het beste panaroma van onze hoofdstad.

3. Uitje naar het NEMO Science Museum in Amsterdam

Wil je een bijzonder uitje plannen in Amsterdam? Het NEMO Science Museum is leuk voor jong en oud en dus ideaal als gezinsuitje in de hoofdstad. Maak kennis met de wetenschap door 5 verdiepingen vol interactieve experimenten. Kun jij jezelf in een zeepbel opsluiten en tarten met de wetten van de zwaartekracht? NEMO is niet alleen een leuke bezienswaardigheid in Amsterdam voor kinderen, maar ook voor volwassenen. In de tentoonstelling Bits of You ontdek je hoe de data-toekomst eruit ziet. Wat is een algoritme eigenlijk? Hoe ziet een draaikolk van data eruit? NEMO is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:30 uur tot 17:00 uur. Het reguliere tarief voor kinderen en volwassenen bedraagt €17,50. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen.

4. Het grootste Instagram Museum van Europa

Upside Down is een leuk vriendinnen uitje in Amsterdam. Maak de coolste content in het grootste Instagram Museum van Europa. Bezoek de Dutch Design Room, waan je een prinses en schiet foto’s in de Mondriaan kamer. Online boek je eenvoudig een tijdslot, zodat het niet te druk wordt in de Instagram Experience met ruim 1500 vierkante meter aan decors van een nagebouwde trendy nachtclub tot een enorme ballenbak. Upside Down is ook een leuk kinderuitje in Amsterdam, zeker wanneer je het enthousiasme van je tieners maar moeilijk kunt prikkelen! Upside Down is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur en op zaterdag tot 20:00 uur. De prijs van het ticket is afhankelijk van het tijdslot dat je boekt, maar reken op een prijs tussen de €20 en €25 per persoon. Dit is één van de leukste attracties in Amsterdam voor jongvolwassenen.

5. Amsterdam Light Festival

In de donkere dagen rond Kerstmis wordt de hoofdstad verlicht door het Amsterdam Light Festival. Op zoek naar goedkope uitjes in Amsterdam? Overweeg dan een nachtelijke wandeltocht langs indrukwekkende lichtkunstwerken. Inmiddels zijn er 10 edities van dit spectaculaire festival geweest en verheugen we ons alweer op de volgende! Wil je een romantisch uitje met je partner plannen naar Amsterdam? Dan is een boottocht langs de lichtkunst van Amsterdam Light Festival een goede optie.

6. Historisch uitje naar het Anne Frank Huis in Amsterdam

Het Anne Frank huis is één van de beroemdste bezienswaardigheden van Amsterdam: het museum op Westermarkt 20 als eerbetoon en ter nagedachtenis aan Anne Frank en haar familie, die vanwege hun Joodse afkomst ondergedoken zaten op dit adres en de oorlog uiteindelijk niet overleefden. Een uitje naar het Anne Frank huis is indrukwekkend, verdrietig en leerzaam. Anne zat ruim 2 jaar ondergedoken in het achterhuis van Westermarkt 20 en schreef over haar leven in een dagboek, dat na haar dood zou verschijnen. Je kunt het Anne Frank Huis dagelijks bezoeken, alleen op donderdag is het museum gesloten. De entreeprijs bedraagt €14 per volwassene en €7 voor kinderen vanaf 10 jaar. Onder de 10 jaar betaal je slechts €1. Het verhaal van Anne Frank wordt verteld door middel van foto’s, video’s en quotes uit haar dagboek. Het Anne Frank Huis is ook een geschikt kinderuitje in Amsterdam om de jonge generatie meer te leren over de Tweede Wereldoorlog.

7. Beleef de bezienswaardigheden van Amsterdam vanaf het water

Of je nu in Amsterdam woont of werkt, of speciaal naar de hoofdstad komt voor een dagje weg, Amsterdam vanaf het water blijft een onvergetelijke ervaring. Natuurlijk blijft een boottocht over de grachten een fantastisch uitje in Amsterdam, maar wat dacht je van suppen, waterfietsen of kanoën? Geen zin om sportief bezig te zijn, maar toch dat lekkere Amsterdamse zomergevoel ervaren? Geniet dan van een glas witbier en een portiebitterballen op de kade van Waterkant of bezoek een stadsstrand in Amsterdam-Noord, zoals Pllek, waar je getuige kunt zijn van een geweldige zonsondergang.

Je houd misschien ook van..