Blog

Omgeving Callantsoog: een hotspot in eigen land!

Zoek je een bestemming aan zee dichtbij huis? Dan is Callantsoog in Noord-Holland the place to be. Deze gezellige kustplaats heeft heel wat moois te bieden. Van fijne vakantiehuisjes aan zee tot cultuur, sport en vermaak. We vertellen je meer over de omgeving van Callantsoog aan Zee.

Waar ligt Callantsoog aan Zee?

Callantsoog is gelegen aan de kust in de kop van Noord-Holland. Het strand van Callantsoog houdt zich schuil achter mooie duinen. In enkele minuten sta je vanuit je vakantiehuis aan zee op het langgerekte strand. In de omgeving vind je andere gezellige kustplaatsen, zoals Groote Keeten, Julianadorp en Sint Maartenszee. Al deze dorpjes hebben toffe winkeltjes, terrasjes, restaurants en natuurlijk een visspeciaalzaak!

De beste uitstapjes en bezienswaardigheden

Lijkt een vakantie naar Callantsoog je wel wat? Doe dan hier alvast inspiratie op voor de leukste uitstapjes en bezienswaardigheden. Er is genoeg te beleven, dus vervelen is geen optie. Bovendien is er voor elk doelgroep wel een uitje dat perfect bij de wensen past.

1. Wandelen in natuurgebied Het Zwanenwater


We beginnen onze top 5 rustig met een uitstapje naar het unieke natuurgebied Het Zwanenwater bij Callantsoog. Het is een duingebied van 600 hectare met twee duinmeren als dé blikvangers. Daarnaast zijn er tal van vogels, vlinders, bloemen en planten te spotten. Je kijkt er je ogen uit wanneer je een wandeling maakt door dit prachtige gebied.

2. Eropuit met de boot (Den Helder!)


In Callantsoog kun je een boot huren om lekker de zee op te gaan. Je kunt tevens een boottocht maken naar het nabijgelegen eiland Texel. In circa 20 minuten ben je vanuit Callantsoog met de auto in Den Helder. Vanuit daar vertrekt de veerpond meerdere keren per uur.

3. Met de kids naar Speelpark De Goudvis


Met de kinderen ga je een tof dagje uit naar Speelpark De Goudvis. Dit is een speeltuin met gigantische buitengedeelte en met drie overdekte speelparadijzen van ruim 2200m2. Dus of het zonnetje nu schijnt of dat het regent, je kunt hier in ieder geval terecht voor een dag vol plezier.

4. Sportief surfen via de surfschool


In het nabijgelegen plaatsje Julianadorp vind je een surfschool. Hier kun je lessen nemen of op eigen houtje het water opgaan. Je kunt hier materiaal huren. Er zijn ook andere watersportactiviteiten te beleven, dus voor een sportief dagje is dit een goede uitvalsbasis.

5. Cultuur snuiven in het Juttersmuseum


In Callantsoog vind je een bijzonder museum, het Juttersmuseum. Hier ontdek je een mix van hedendaagse kunst en gevonden schatten uit de zee. Leuk voor jong en oud! Voor de kinderen zijn er educatieve speurtochten.

Op vakantie in Nederland met de auto

En, al zin gekregen om lekker in eigen land aan zee te vertoeven? In ons artikel over autoreizen vind je nog een aantal handige tips om rekening mee te houden. Zo ga je voorbereid op weg. Veel plezier!

Je houd misschien ook van..