Blog

Budgetproof de vakantie doorkomen? Dat doe je zo!

Budgetproof de vakantie doorkomen? Dat doe je zo!

De allerfijnste vakanties breng je samen met je gezin in het buitenland door, toch zijn er vandaag de dag steeds minder gezinnen die zich dit gemakkelijk kunnen veroorloven. Door de hoge inflatie en de stijgende energieprijzen is het nu eenmaal niet zo vanzelfsprekend meer dat we ieder jaar op vakantie gaan. Omdat we iedereen het gunnen om op avontuur en ontdekking te gaan met het gezin hebben we in dit blogartikel de beste tips voor je verzameld waardoor je budgetproof op vakantie kunt gaan. Even lekker eruit, zonder daar de hoofdprijs voor te betalen. Wil je weten hoe of wat? Lees dan snel verder!

Zo duur als dat je het zelf maakt

Jouw vakantie kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. De grootste overweging die je hebt om te maken is de bestemming van jullie trip. Waar jullie naartoe gaan op vakantie zal namelijk heel veel effect hebben op de kosten die je maakt en andersom natuurlijk ook voor de kosten die je bespaart. Ben je op zoek naar een budgetproof vakantiebestemming? Dan raden we je aan om eens verder te kijken dan de meest bekende plekken zoals de Costa Brava, Lake Como of de Amalfi kust. Er zijn genoeg prachtige plekken in Europa die een stuk goedkoper zijn, zowel om er te komen áls om er te verblijven. Een aantal goede opties zijn bijvoorbeeld Kroatië, Bulgarije, Bosnië of Slovenië. Je zult versteld staan van de prachtige natuurlandschappen, de prachtige architectuur en het heerlijke klimaat. Doordat het niet zo toeristisch is als in de Zuid-Europese landen heb je meer rust om te focussen op je gezin. Win-Win situatie dus!

Zo duur als dat je het zelf maakt

On the road…

Wanneer je jouw goedkope droombestemming in Oost-Europa hebt ontdekt is het tijd voor de volgende uitdaging. Je gaat namelijk onderzoeken wat de beste (en dan bedoelen we natuurlijk goedkoopste) manier is om op de plaats van bestemming te komen. Vliegen heeft voor veel mensen de voorkeur doordat het een stuk sneller is dan wanneer je met de auto, trein of bus zou reizen. Toch kan een treinrit heel gezellig zijn én je veel geld besparen. Vooral wanneer je met het hele gezin reist zou je kunnen overwegen om een ander vervoersmiddel te kiezen. Een ticket voor de nachttrein naar het oosten van Europa is vaak voor een goede prijs te vinden en het heeft ook wel weer iets heel gezelligs om met het hele gezin op pad te gaan. Daarnaast is het reizen met de trein een stuk beter voor het milieu dan reizen met het vliegtuig dus draag je daar ook nog eens een steentje aan bij.

Geld uitgeven op de plaats van bestemming

Eenmaal aangekomen op bestemming is het natuurlijk zaak om goed inzichtelijk te hebben hoeveel geld je uitgeeft. Een creditcard aanvragen kan erg handig zijn voordat je vertrekt. Het voordeel van een creditcard is dat dit betaalmiddel overal ter wereld bekend is en geaccepteerd wordt. Daarnaast kun je, wanneer je kiest voor een prepaid creditcard, ook nog eens zelf een bedrag erop zetten waar je niet overheen kunt. Een slimme keuze aangezien je hierdoor het budget goed kunt bewaken. Je bepaald van tevoren hoeveel geld je uit wilt geven en zet dat bedrag op de kaart. Zo kun je letterlijk niet meer uitgeven dan je van tevoren gepland had. Het zal jullie als gezin creatiever maken om van de kleine dingen in het leven te genieten. Zelf je lunch maken en meenemen naar een mooie waterval is ook een prachtige ervaring! Wil je graag op tijd een creditcard aanvragen? Bij www.icscards.nl heb je de keuze uit een prepaid of een normale creditcard.

Je houd misschien ook van..