Blog

4 keer bijzonder logeren in Toscane

Je bent eruit; dit jaar ga je op vakantie naar Toscane; de mooiste regio van Italië! Dat is natuurlijk een top idee; alleen al bij het vooruitzicht aan heerlijke wijn, de zon die ondergaat in de glooiende heuvels, goddelijke pasta en de typische Italiaanse sfeer wordt je blij. Maar waar je ook blij van wordt, is van een comfortabele, knusse accommodatie op een betoverende plek in Toscane. En daar zijn er gelukkig genoeg van! Neem dus niet zomaar genoegen met een goedkoop hotelletje of appartement. Ontdek de volgende unieke manieren van logeren in Toscane, zodat je meteen kunt gaan boeken!

1. Overnachten in een Agriturismo

Agriturismi zijn tegenwoordig bijna net zo populair in Italië als hotels. En dat is niet zo gek. Men gaat namelijk meer en meer op reis om zoveel mogelijk van een bepaalde cultuur te ontdekken; niet alleen om te ontbijten met zelf meegenomen hagelslag. Vooral in Toscane is overnachten in een Agriturismo fantastisch. Er liggen hier namelijk talloze boerderijen, op de mooiste locaties. Slapen bij de boer in Toscane betekend meestal ook slapen tussen de wijn- of olijfgaarden, ontwaken bij het geluid van rondscharrelende dieren en heerlijke traditionele maaltijden. Wat wil je nog meer?

Op Toscanetips.nl vindt je een aantal geweldige Agriturismi, evenals goede tips om alles te kunnen halen uit je vakantie in Toscane.

2. Slapen in een kasteel

Naast wijn- en olijfgaarden, staat Toscane ook bekend om zijn vele, eeuwenoude kastelen. En hoe leuk is het om zelf in een van die kastelen te overnachten? Veel van hen zijn omgetoverd tot comfortabele, luxe accommodaties voor toeristen. Terwijl de authentieke details en de sfeer nog steeds zichtbaar en voelbaar zijn.

Onder andere in de omgeving van Sienna, Florence, Pisa en Grossetto liggen veel kasteel-accommodaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van Castel Pietraio in Monteriggioni (omgeving Sienna)? Dit kasteel ligt diep verscholen in het Toscaanse landschap en bezit een prachtig zwembad met een verbluffend uitzicht.

Ga je met de auto naar Toscane? Bekijk dan deze handige tips voordat je op reis gaat!

3. Verblijven op een Agricamping

Ja, een Agricamping bestaat echt. Je kunt je al voorstellen wat het is; een camping bij de boer. Dit is het perfecte accommodatietype voor iedereen die zo dicht mogelijk bij de natuur wil verblijven, maar ook het boeren, Toscaanse leven wil ervaren. Door heel Toscane liggen verschillende Agricamping verspreid. Sommige zijn simpel en klein, zonder poespas. Andere hebben wat meer faciliteiten zoals een zwembad, een speeltuin of een restaurant. Camping Nonna Stella, in de gemeente Bibbona, is een echte aanrader. Deze camping is volledig ondergedompeld in het omringende landschap en biedt ruime, grasrijke plaatsen, gescheiden door laurier heggen.

4. Genieten van de rust in een privé villa


Heb je deze vakantie even geen zin in veel mensen en kom je puur voor je rust? Boek dan een privé vakantiehuis in Toscane. Er zijn genoeg afgelegen locaties te vinden, waar je alle ruimte van dien hebt en optimaal kunt genieten van een heerlijk verblijf met je gezin. De meeste vakantie villa’s beschikken over een eigen zwembad, een heerlijke buitenruimte of buitenkeuken en een terras. Stel jezelf voor met een vol bord heerlijke pasta en een rood wijntje, terwijl je uitkijkt over de glooiende heuvels en de vogels hoort fluiten op de achtergrond. Kan slechter toch?

Welke manier van overnachten klinkt jou het beste in de oren? Kies je favoriet en leg snel je verblijf vast. Je vakantie naar Toscane gaat bijna beginnen!

Je houd misschien ook van..