Blog

5 x verrassende activiteiten tijdens een vakantie in de Veluwe

5-x-verrassende-activiteiten-tijdens-een-vakantie-in-de-Veluwe

De Veluwe blijft een van de mooiste bestemmingen van ons land. Natuurlijk met het Nationaal Park de Hoge Veluwe als een van de top bezienswaardigheden. Maar een vakantie naar de Veluwe hoeft niet altijd helemaal in het teken te staan van het maken van lange wandelingen in de natuur.

Ga jij binnenkort een week, weekend of zelfs dagje naar deze mooie Nederlandse bestemming? En ben je nog op zoek naar een aantal leuke, verrassende activiteiten voor het hele gezin of met vrienden? Lees dan snel verder en ontdek de Veluwe op een andere manier!

1.     Spanning en sensatie in Escaperoom X-Cube

Een missie naar Mars, een horroravontuur of een spionnentraining volgen? Ga dan naar de X Cube Veluwe! In een ruimte van 4 meter, vol met technische gadgets zoals een enorme touchscreen, controllers, blacklight, lichteffecten en meer, kun je in tal van verschillende situaties terechtkomen.

The key hier is om zo goed mogelijk samen te werken en op tijd weten te ontsnappen. Gaat het jullie lukken? De X-Cube is beschikbaar van 2 tot 6 personen en te huur voor één uur of 30 minuten. Plezier gegarandeerd!

2.     Klootschieten

Tijdens klootschieten (ja, het heet echt zo), geniet je van de bosrijke omgeving van de Veluwe met de combinatie van een leuk spelelement. Klootschieten is een oeroude sport die ontstaan is in de Achterhoek.

Je speelt het in teams waarbij het de bedoeling is dat je de ‘kloot’ in zo weinig mogelijk worpen naar de finish gooit. Dit spel is leuk voor jong en oud. En sportief of niet: iedereen kan meedoen! Klootschieten is onder andere mogelijk in Garderen, Otterlo, Hoenderloo, Uddel en Harderwijk.

3.     Cruisen met de E-Chopper

Cruisen met de E-Chopper

Ook met een E-chopper kun je de prachtige omgeving van de Veluwe op een nieuwe en leuke manier leren kennen. Een E-chopper is een milieuvriendelijke, elektrische scooter, die super relaxed rijd over de heide en door de bossen. Je bezoekt op deze manier de mooiste plekken van de Veluwe! Je kunt de E Chopper Veluwe huren vanaf 2 personen.

Heb je even genoeg van het rijden? Stop dan bij een van de vele gezellige horecagelegenheden voor een hapje en een drankje. Je kunt kiezen tussen de standaard E-chopper of de nieuwe E-chopper Deluxe.

4.     CSI Staverden; los het mysterie op

Zin in een gezellig groepsspel? Vertrek dan naar het imposante Landgoed Staverden en speel de CSI Staverden game! Dit mooie landgoed kent een bijzondere legende. Er doet een verhaal de ronde dat Leonora in 1353 overleden is aan liefdesverdriet. Maar de zaak blijft mysterieus…Met de CSI Staverden game gaan jullie in groepjes uitzoeken wat er wel of niet klopt aan dit verhaal.

Je speelt het spannende spel gemakkelijk op je smartphone in teams van 2 tot 4 personen. Via opdrachten, vragen, raadsels, foto- en filmopdrachten komen jullie steeds een stapje dichterbij de oplossing. Het spel duurt ongeveer 2 uur en jullie bepalen zelf wanneer jullie beginnen. Hierdoor is deze activiteit goed te combineren met andere leuke activiteiten op de Veluwe.

Lees ook: Dagje uit in Gelderland; 7 leuke uitjes.

5.     Vliegen over de Veluwe

Voor de echte waaghalzen (die geen hoogtevrees hebben), is het maken van een vliegtocht over de Veluwe de ultieme activiteit. Je ziet op deze manier het mooiste van de bosrijke omgeving, alle prachtige bezienswaardigheden en soms zelfs wilde dieren. Kijk uit over de uitgestrekte bossen, bloeiende heide, de tuinen van Paleis ’t Loo en de pittoreske dorpjes.

Zie je dit wel zitten? Bijvoorbeeld als verrassing voor je vriend(in), een verjaardagscadeau of zomaar? Kies uit een rondvlucht van 15 minuten, 30 minuten, 45 minuten of 1 uur vanaf Vliegveld Teuge (dicht bij Apeldoorn). Boek minstens een week van te voren; dit is een populaire activiteit.

Zo zie je maar: een uitje naar de Veluwe kan super veelzijdig zijn. Plan tussen de boswandelingen door dan ook zeker een van deze bovenstaande activiteiten!

Je houd misschien ook van..