Blog

5 tips voordat je op reis gaat met de auto

Op reis gaan met de auto heeft veel voordelen. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je hoeft geen rekening te houden met aankomst- of vertrektijden en je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt. Toch zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je op reis gaat met de auto. We geven je 5 tips, zodat jouw reis zo prettig mogelijk zal verlopen.

1. Update je navigatiesysteem

Als je op reis gaat is het handig als je goed de weg kunt vinden. Je wil immers niet verdwalen in een stad of land dat je niet goed kent. Een navigatiesysteem of -app is daarom erg handig. Zorg er wel voor dat je het systeem geüpdatet hebt. Anders loop je nog steeds de kans dat je de weg naar die bijzondere bestemming niet kunt vinden. 

2. Neem voldoende pauzes

Ga je ver weg op reis? Dan zul je flink wat tijd in de auto door moeten brengen. Het is dan heel erg belangrijk om goed uitgerust aan je reis te beginnen. Ga de avond van tevoren op tijd naar bed en zorg voor een goede nacht slaap. Daarnaast is het verstandig om tijdens je reis voldoende pauzes in te lassen. Even de benen strekken, iets drinken en eten en een frisse neus halen doen wonderen. Reis je met meerdere volwassenen met een rijbewijs? Wissel dan op lange reizen regelmatig van chauffeur. Zo blijft het voor iedereen goed vol te houden.

3. Koop autoparfum

Niks zo vervelend als een niet fris ruikende auto. Helemaal als je een lange reis voor de boeg hebt, is het wel prettig als je auto prettig ruikt. Schaf daarom autoparfum aan. Kies het geurtje dat bij je past en geniet de hele reis van een heerlijk geurende auto.

4. Laat je auto checken

Ben je van plan flink wat kilometers te maken? Dan is het wel zo fijn om je auto voor vertrek een grondige check te geven. Klopt de bandenspanning nog? Is de ruitenwisservloeistof bijgevuld? En hoe zit het met het oliepeil? Deze dingen kun je eenvoudig zelf controleren. Wil je helemaal zeker zijn van een goed werkende auto? Plan dan een check in bij je garage. Dan kun je met een gerust hart op weg.

5. Controleer de regelgeving

Ga je op reis naar het buitenland met de auto? Dan is het belangrijk om de wet- en regelgeving van de landen waar je doorheen rijdt te kennen. In sommige landen is een brandblusser in de auto verplicht, in andere landen heb je een milieusticker nodig of mag je geen gebruik maken van flitsmeldingen. Om boetes te voorkomen is het handig om je in te lezen in alle verplichtingen en verboden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Als je goed voorbereid op reis gaat, is de auto een erg fijn vervoersmiddel voor elke reis. Waar ga jij naartoe?

Je houd misschien ook van..