Blog

4 leuke plekken in Zeeland om met je hond op vakantie te gaan

4 leuke plekken in Zeeland om met je hond op vakantie te gaan

Met zijn vele hondenstranden, duinen en uitgestrekte bossen, is Zeeland een van de meest hondvriendelijke provincies van Nederland. Elke stad in Zeeland heeft speciale losloopgebieden, waar je hond al zijn energie kwijt kan en de tijd van zijn leven heeft.

Als je naar Zeeland gaat, heb je geen oppas meer nodig: je viervoeter gaat gewoon mee! Het is ideaal om in de buurt van de zee te verblijven, zodat je in de ochtend al heerlijk kunt uitwaaien en je hond lekker kan spetteren.

Of je je hond nu meeneemt in de tent, in een chique hotel, op een vakantiepark of naar een restaurant: het kan in Zeeland allemaal! De volgende plekken kunnen we je absoluut aanraden:

1.     Roompot Hof, Domburg

Wil je het liefst verblijven in een vakantiehuisje in Zeeland met je hond? Dan kun je op vakantiepark Roompot Hof terecht. De unieke combinatie van bossen, duinen en zee, is perfect voor een vakantie met je maatje!

Het park ligt pal achter de duinen en direct naast het pittoreske dorp. Er is genoeg te doen voor zowel jezelf en je kids, als je hond(en). Alle huisjes zijn ruim opgezet en hebben genoeg buitenruimte. Begin met een lange ochtendwandeling met je viervoeter door de duinen, laat hem lekker spartelen in het water en geniet van de rust en elkaar.

2.     Grand Hotel Ter Duin – Burgh-Haamstede

Jazeker, zelfs in sommige hotels in Zeeland kun je terecht met je hond. In dit heerlijk luxe hotel in Burgh-Haamstede bijvoorbeeld, is je vriend meer dan welkom.

Vanaf het hotel kun je prachtige wandelingen maken door het omliggende bos, langs het natuurgebied en over de duinen naar het strand. Hier kan je hond al zijn energie kwijt.

Ook voor de baasjes is dit hotel geweldig. Maak gratis gebruik maken van het verwarmde zwembad, de sauna, het Turks stoombad en de zonnebank, zodat je helemaal zen weer naar huis gaat.

De kosten voor het meenemen van je hond zijn dit hotel €19,50 per hond per nacht. Op aanvraag zijn er bovendien meerdere honden welkom. Let op: je mag je hond niet meenemen naar het restaurant.  

Lees ook: Hoe maak je succes van jouw familievakantie?

Ouddorp

3.     Strandpaviljoen Brouw, Ouddorp

Wil je juist graag een keer gaan lunchen, uit eten of gewoon een drankje doen, zonder dat je je hond thuis hoeft te laten? Ga dan naar Strandpaviljoen Brouw in Port Zélande. De waterbak voor je hond staat al klaar wanneer je aan komt!

Smul van een kopje koffie of thee met iets lekkers, een uitgebreide lunch of een heerlijk diner, terwijl je hond naast je ligt. De heerlijke vis die wordt geserveerd in dit paviljoen wordt voor de deur gevangen en de groenten en kruiden komen bijna allemaal eigen moestuin. Yum!

Benieuwd naar andere hondvriendelijke accommodaties in Nederland, Duitsland of Frankrijk? Meer tips vind je op Hondenwijzer.nl.

4.     Camping de Toekomst, Renesse

Niet alle campings in Zeeland accepteren honden op hun terrein. Maar dat geldt niet voor camping de Toekomst. Op deze camping zijn honden meer dan welkom, ook in het hoogseizoen.

Aan de rand van de camping ligt een speciaal, omheind veld voor honden. Deze grenst aan het natuurgebied dat achter de camping ligt. Het veld beslaat maar liefst twee voetbalvelden, dus je hond kan er naar hartenlust ravotten!

Of je nu één, twee, drie of vier honden hebt: het maakt niets uit. Zolang andere campinggasten geen hinder ondervinden van je viervoeter(s), zijn ze allemaal welkom.  

Je ziet het: Zeeland is de ideale bestemming voor een vakantie met je hond. Wandelen, logeren, uit eten gaan; het kan hier allemaal!

Je houd misschien ook van..