Blog

4 dingen die je gedaan moet hebben in Amsterdam

Nederland is gezegend met een bijzondere hoofdstad, en dat wordt bevestigd door de vele internationale toeristen die Amsterdam elk jaar bezoeken. Maar Amsterdam behoort natuurlijk niet alleen toe aan buitenlandse toeristen. Ook als Nederlander kun je je er uitstekend vermaken. We bespraken vier dingen die je – ook als Nederlander – gedaan moet hebben in Amsterdam.

Privé boottocht

Als je Amsterdam niet vanaf het water gezien hebt, heb je Amsterdam niet gezien. Vanaf het water kun je de imposante grachtenpanden en het grachtenstelsel met alle bruggen pas echt goed op je laten inwerken en het majestueuze karakter van de stad ervaren. Amsterdam is bij uitstek een waterstad die met recht het Nederlandse Venetië genoemd mag worden. Waarom dan niet ook een privé boottocht in Amsterdam doen, zodat je samen met naasten ongehinderd en zonder inspanning kunt genieten van de schoonheid van onze hoofdstad.

Amsterdam Light Festival

Rondom de jaarwisseling in december en januari vindt in Amsterdam het Amsterdam Light Festival plaats. De binnenstad van Amsterdam licht dan drie weken lang op door tientallen innovatieve en kwalitatieve lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars. Het is één van de grootste lichtkunstfestivals van Europa, en vooral met de achtergrond van de hoofdstad erbij is het iets wat je meegemaakt moet hebben. Dat kan te voet, maar ook vanaf het water in een overdekte boot. Koop dus op tijd je Amsterdam Light Festival tickets voor de editie van dit jaar.

A’dam Lookout

Ieder zichzelf respecterende wereldstad heeft een punt van waaruit je een spectaculair uitzicht over de stad hebt. Parijs heeft de Eiffeltoren, Londen de London Eye en in Amsterdam is de A’dam Lookout. Hier kun je op zo’n 100 meter hoogte vanaf het observatiedek een 360 graden uitzicht over Amsterdam en omgeving hebben. Zoek je een adrenalinekick, dan kun je ook schommelen op Europa’s hoogste schommel, waarmee over het randje van het observatiedek gaat met een ‘gat’ van honderd meter onder je.

Je houd misschien ook van..